חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף אפוי בציפוי קורנפלקס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף אפוי בציפוי קורנפלקס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
10 שוקי עוף ("פולקע") או חלקי עוף שונים (הכל בהתאם לטעם ולרצון)
1 כף אבקת מרק
5 כוסות מים
למשרה:
1 כפית חרדל
¼ כפית אבקת מרק בשר או לחילופין ניתן להשתמש ב- ½ טבליה של ,תיבולית "ניחוח צלי" של קנור מומסת במעט מים חמים או ב- ½ כף של "ציר בקר" של קנור מומס במעט מים או ½ כף של "ציר בקר" של קנור מומס במעט מים חמים
3 כפות מיונז
¼ כפית גריל עוף
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
לציפוי:
3 כוסות קורנפלקס מרוסק גס
2 כפות זרעוני שומשום (לא חובה!)
1 כף פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה
בסיר שמים את חלקי העוף יחד עם אבקת המרק והמים ומביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה ממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות ומכבים את האש, מסננים מהנוזלים ומניחים לצינון מוחלט. לאחר מכן מסירים את העור.
בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה מכניסים לתוך הקערה את החלקי העוף ומערבבים בצורה כזו שכל חלקי העוף יצופו בחומרי המשרה ומניחים את הכל יחד לשעה וחצי השרייה (בימים חמים ניתן להשרות את הכל במקרר וכמובן זמן ההשרייה פשוט מתקצר לשעה).
בקערה נפרדת ועמוקה מערבבים את הקורנפלקס יחד עם זרעוני השומשום והפטרוזיליה. מוציאים את חלקי העוף מין המשרה וטובלים כל חלק בתערובת הקורנפלקס עד שהכל מכוסה לחלוטין ומניחים בשכבה אחת בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- שעה וחצי, לאחר מכן מורדים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב ופריכות.
מגיש: m73
מקור: חברה+שינויים שלי
שתף את המתכון