הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעי עוף ללא עור ושומנים
1/3 כוס רוטב ברבקיו מעושן (ממליץ על Hunt's Hickory -אפשר להשיג בסופרמרקטים)
3 עלי דפנה
2 קוביות שום כתוש קפוא.
1/2 כפית קינמון טחון.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס.
שוטפים את כרעי העוף , מסירים את העור והשומנים המיותרים ומחלקים לשוקיים וירכיים.
(אפשר גם בלי לחלק- יש שאוהבים בעיקר את השוקיים- כמוני, לכן אני מפריד).
שמים את חלקי העוף בכלי פלסטי נוח לערבוב ומטבלים ברוטב המעושן + קוביות השום (מפוררות). מוסיפים עלי דפנה וקינמון ומערבבים היטב. (הכי טוב לעסות את חלקי העוף ברוטב עם הידים!) מעבירים לשקית "קוקי" , קושרים בקצה העליון ומנקבים (בעזרת שיפוד במבוק) 3 -4 חורים עוברים לרוחב החלק העליון של השקית מתחת לקשר.
כאשר התנור חם, שמים את שקית ה"קוקי" עם העוף המטובל על צד אחד ומשטחים.
אופים 25 דק', פותחים את התנור בהופכים בזהירות את השקית כל צדה השני ממשיכים לאפות 25 דק' נוספות.
בגמר האפיה מוציאים מהתנור ומפרידים מן הרוטב (זהירות -חם!) מגישים חם עם אורז לבן או ת"א פירה והרוטב על התוספת.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
