הוראות הכנה
מרכיבים
6 חלקי עוף : ירכיים, שוקיים או כרעיים
2 כוסות אורז
2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
למרינדה:
¼ כוס לימון
1 כפית סוכר חום
2 כפות דבש (יד מרדכי)
¼ כוס שמן זית(יד מרדכי)
1/3 צנצנת "פסטו"
2 כפות רוטב צילי
4 שיני שום כתוש
אופן ההכנה
להשרות את חלקי העוף במרינדה לפחות 3 שעות.( אני הסרתי את העור מהעוף)
לשטוף את האורז, להרתיח בסיר 2 כוסות מים,להכניס את האורז, להוסיף לו מלח, כף פסטו,רסק עגבניות ולבשל אותו חצי בישול (כ 7 דקות).
לשטח את האורז בתבנית מתאימה ולהניח עליו את חלקי העוף לצקת את רוטב המרינדה
על החלקי העוף (כדאי להכניס את הרוטב , בעזרת כפית, מתחת לעור של חלקי העוף)..
לאפות שעה, מכוסה בנייר אלומיניום וכ-15 דקות ללא כיסוי (עד שחלקי העוף מקבלים צבע יפה)
מגיש:
מקור: יד מרדכי
שתף את המתכון
