לפסח רציתי להכין לאורחי עוף במלוי ערמונים, כמו שאבי הבשלן המדהים היה מכין למתנדבים בקיבוץ לקריסמס אבל בשוק לוינסקי גיחכו אלי המורים
ערמונים בפסח? הפנו אותי לחבילות ואקום שמשקלם בזהב ואני רציתי קילו..
אז ויתרתי וקניתי בטטות במקום והתוצאה כמו שקורה לפעמים הפתיע בגדול לטובה אז בבקשה
|
|
|
|
לפסח רציתי להכין לאורחי עוף במלוי ערמונים, כמו שאבי הבשלן המדהים היה מכין למתנדבים בקיבוץ לקריסמס אבל בשוק לוינסקי גיחכו אלי המורים
ערמונים בפסח? הפנו אותי לחבילות ואקום שמשקלם בזהב ואני רציתי קילו..
אז ויתרתי וקניתי בטטות במקום והתוצאה כמו שקורה לפעמים הפתיע בגדול לטובה אז בבקשה
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף גדול מפורק מעצמותיו[הקצב יכול לעשות זאת עבורכם
1 בצל גדול קצוץ דק דק
500 גר בקר טרי טחון עם 50 גר שומן כבש [לא חובה]
12 בצלצלים קטנים קלופים ושלמים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 קילו בטטות
כפית קינמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגומוסקט טחון
מלח
לרוטב[לערבב בקערה
2 כפות דבש
שן שום כתושה
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות רוטב סויה טוב
1כף רוטב צילי מתוק
1 כפית חרדל
אופן ההכנה
לנקות את העוף שנראה בלי העצמות כמו סמרטוט מכל בדל נוצה[אפשר להשתמש בפינצטה].
לטגן במעט שמן הבצל הגדול הקצוץ דק וכשמזהיב מעט להוסיף הבשר הטחון לטגן בעירבוב ולהוסיף התבלינים קינמון פלפל שחור מלח ואגוז מוסקטלהוציא לקערה.
את הבטטות אפשר להכין מראש או לאפות בתנור עד שרכות ולקרר או במיקרו ,להניח שטופות ומכוסות להפעיל ל5 דקות לעצור להפוך אותן ולהפעיל שוב ל5 דקות חלקן מוכנות מהר יותר וצריך להוציא אותן ולהמשיך כך עד שכולן רכות ואז לקרר מעט לקלף למעוך לפירה גס ולערבב עם הבשר.
למלא את העוף עד שמתעגל שוב המון מלוי נכנס אם אכן הוצאתם את כל העצמות מלבד עצמות הכנפיים ,אפשר להשאיר גם את עצמות השוק, את הפתח לסגור עם שפוד עץ
מניחים את העוף על תבנית ,
בקערה מערבבים את תפוחי האדמה והבצלים הקטנים הקלופים עם מעט שמן מל ופלפל ומסדרים בתבנית סביב העוף,
את הרוטב שופכים על העוף ומעסים מעט
מכניסים לתנור ל45 דקות בחום של 160 מעלות
מוציאיםהופכים את תפוחי האדמה ויוצקים מהרוטב על העוף
מחזירים לכעוד רבע שעה לחום של 200 מעלות עד שישחים הכל יפה ,בשלב זה לשים לב שלא יחרך
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
