הוראות הכנה
מרכיבים
12 שוקי עוף יפים ובגודל אחיד
40 גר' חמאה
12 בצלי שאלוט
150 גר' בייקון חתוך לקוביות
5 שיני שום
2 גזרים קלופים ופרוסים גס
1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
4 ארטישוק ירושלמי
100 גר' ערמונים בואקום
2 עלי דפנה
5 ענפי טימין
3-5 גרגרי פלפל אנגלי
2 כפות קמח
בקבוק יין אדום (זה שאתם הכי אוהבים לשתות)
¼ כוס קוניאק
מלח, פלפל גרוס
להגשה:
אורז לבן
אספרגוס מאודה
אופן ההכנה
1.משרים את השוקיים ביין אדום למשך 12 שעות, במקרר.
2. מסננים את השוקיים ושומרים את היין.
3. מייבשים את השוקיים ומחממים היטב מחבת גדולה וכבדה. (אם השארתם את העור אין צורך לשמן את המחבת).
4. כשהמחבת לוהטת מניחים את השוקיים וצולים מכל הצדדים.
5. כשהשוקיים זהובים ויפים, מוציאים מהמחבת וממיסים את החמאה.
6. מוסיפים את בצלי השאלוט ומזהיבים מעט.
7. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הארטישוקים והבייקון.
8. מטגנים את השורשים והבייקון מספר דקות על אש בינונית.
9. זורים את הקמח ובוחשים.
10. מוסיפים את השוקיים למחבת, יוצקים את הקונייאק ומשלהבים.
11. מוסיפים את היין והתבלינים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הערמונים.
12. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים מכוסה כשעה עד שעה וחצי.
13. מפרידים בין הנוזל לשאר מרכיבי התבשיל וממשיכים לצמצם את הנוזל עד למחצית.
14. להגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה גדולה אורז לבן, עליו משעינים 2-3 שוקיים וליד מניחים מספר ענפי אספרגוס.
15. יוצקים מסביב למנה מרוטב היין.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
