חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בכרשה לימון ותימין ו...יוגורט עיזים ( או שמנת צמחית לשומרים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

במסגרת אילתורי יום שבת בבוקר במחשבה איך אפשר לתת טוויסט חדש לכרעיי העוף ...נוצר מתכון זה וזכה לקבלת פנים חמה למרות חיוורונו של המוצר המוגמר. לא מתאים למי שחייב את העוף שלו שחום...
עוף בכרשה לימון ותימין ו...יוגורט עיזים ( או שמנת צמחית לשומרים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

במסגרת אילתורי יום שבת בבוקר במחשבה איך אפשר לתת טוויסט חדש לכרעיי העוף ...נוצר מתכון זה וזכה לקבלת פנים חמה למרות חיוורונו של המוצר המוגמר. לא מתאים למי שחייב את העוף שלו שחום...
הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקיים ו8 כרעיים ללא עור )עדיף כשהשוק מופרדת על מנת להקל בסידור בתבנית האפיה
וזה גם יותר נעים בצלחת..)
מיכל יוגורט עיזים מאיכות טובה. הרדוף למשל אבל גם יוגורט חמוץ רגיל כמו דנובה 4% של תנובה י,מתאים.
8 ענפי עלי תימין טריים ( חצי אגד שנרכש במרכולים לערך)
שני לימונים פרוסים על קליפתם.
2-3 כרשות פרוסות (רק החלק הלבן)
2 כפות רוטב וורצ'יסטר( לא מתאים למי שאלרגי לדגים - לבדוק תכולה של אנשובי במרכיבים)
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כף סוכר חום מעורבת לתוך הנוזלים (אפשר יותר או פחות זה עניין של טעם, א
אם יש חשש שאין מספיק נוזלים אפשר להוסיף יוגורט או רוויון.
למי שממש מוכרח - כפית אבקת מרק עוף
הוספת שום טרי יכולה להיות מענינת, לא הכרחית ואם מוסיפים אז בכמות לא שתלטנית
במנה כשרה ניתן להמיר את היוגורט בשמנת צמחית אולם התוצאה מעט שונה בחמיצותה, ניתן להוסיף חומץ בן יין אדום נניח כף וחצי או בלסמי.
שמן זית
אופן ההכנה
בתבנית אפיה מניחים את פרוסות הכרשה, מעליהן את הכרעיים מפזרים ענפים של תימין (אין צורך לטרוח ולהפריד את העלים) מקשטים עם פרוסות לימון על ובצד העוף. מערבים את שאר החומרים ויוצקים מעל . ממולץ כי לא יהיו יותר מדי נוזלים בהתחלה למרות הפיתוי לכסות את העוף. במהלך האפיה יופרשו נוזלים.
לזלף כמות נאה של שמן זית מעל לכל
מכסים התבנית בניר אלומיניום במהודק, ללא בריחת אדים.
לתנור בחום שבו אתם אופים בשר ועוף למשך שעה וחצי לפחות. בבית יתפשט ריח של מסעדת איכות...
מגיש: MAAmateurCook
מקור: נסיון
שתף את המתכון