חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף במילוי תאנים ברוטב יין אדום וסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף במילוי תאנים ברוטב יין אדום וסילאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½2 ק"ג חזה עוף נקי
½1 ק"ג תאנים יבשות
750 מ"ל יין אדום
750 מ"ל סילאן
½ ק"ג בצל קצוץ
50 גרם רוזמרין
30 גרם אגוז מוסקט
30 גרם פלפל שחור
200 גרם חמאה
אופן ההכנה
מחממים בסיר 500 מ"ל יין עד קרוב לרתיחה. מוסיפים את הסילאן, גבעול רוזמרין אחד, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, החמאה ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומצמצמים כחצי שעה על אש נמוכה.
מטגנים את הבצל עם מעט חמאה במחבת גדולה. לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את התאנים, יתרת הרוזמרין ויתרת היין ומבשלים כחמש דקות על אש גבוהה. מכבים ומצננים. מחלקים את חזה העוף ל-2. בכל חצי פותחים כיס ובכל כיס ממלאים מהתערובת המצוננת. מכניסים את חזות העוף הממולאים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות.
לפני ההגשה יוצקים על העוף את הרוטב ומקשטים בעלי רוזמרין.
מגיש: dylam
מקור: שף תאופיק חוסיין ממסעדת אוקטגון
שתף את המתכון