הוראות הכנה
מרכיבים
½2 ק"ג חזה עוף נקי
½1 ק"ג תאנים יבשות
750 מ"ל יין אדום
750 מ"ל סילאן
½ ק"ג בצל קצוץ
50 גרם רוזמרין
30 גרם אגוז מוסקט
30 גרם פלפל שחור
200 גרם חמאה
אופן ההכנה
מחממים בסיר 500 מ"ל יין עד קרוב לרתיחה. מוסיפים את הסילאן, גבעול רוזמרין אחד, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, החמאה ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומצמצמים כחצי שעה על אש נמוכה.
מטגנים את הבצל עם מעט חמאה במחבת גדולה. לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את התאנים, יתרת הרוזמרין ויתרת היין ומבשלים כחמש דקות על אש גבוהה. מכבים ומצננים. מחלקים את חזה העוף ל-2. בכל חצי פותחים כיס ובכל כיס ממלאים מהתערובת המצוננת. מכניסים את חזות העוף הממולאים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות.
לפני ההגשה יוצקים על העוף את הרוטב ומקשטים בעלי רוזמרין.
מגיש:
מקור: שף תאופיק חוסיין ממסעדת אוקטגון
שתף את המתכון
