חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בסילאן (או מייפל)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף שחום ויפה, מתאים לארוחות חגיגיות (אפשר לט"ו בשבט).
עוף בסילאן (או מייפל)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף שחום ויפה, מתאים לארוחות חגיגיות (אפשר לט"ו בשבט).
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בינוני (אם קפוא- יש להפשיר)
פירות מיובשים: צימוקים, דבלים, משמש, שזיפים- כ-½ כוס מכל סוג.
רוטב לעוף:
½ כוס סילאן (או מייפל)
¼ כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
½ כפית פפריקה מתוקה
פחות מ-¼ כוס רוטב סויה
1 כף קטשופ, או רסק עגבניות (לא חובה)
(לאוהבים מתוק יותר- להוסיף 1 כפית דבש)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל- 180°c.
לערבב היטב את כל חומרי הרוטב ולעסות את העוף היטב, פנים וחוץ (בידיים, בלי בושה).
להעביר את העוף עם הרוטב לקדרת חרס עם מכסה. לאפות (מכוסה) במשך ¼1 שעות.
להוציא בזהירות (עם כפפות) את הקדרה, לפתוח מכסה ולהפוך את העוף. להוסיף פירות יבשים (צימוקים, דבלים, משמש, שזיפים) ולהחזיר לתנור ללא מכסה.
להמשיך לאפות ½ שעה נוספת.
מגישים חם עם אורז לבן עם צימוקים ושקדים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: ספר מתכונים ישן
שתף את המתכון