הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שוקי עוף וכרעיים נקיים
4 שיני שום קצוצות
1 כף ריחן טרי קצוץ
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
½ כוס שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
½ כוס מים או ציר עוף
אופן ההכנה
מערבבים בקערית קטנה את השום הקצוץ, הפטרוזיליה, הריחן, המלח והפלפל לפי הטעם. חותכים בסכין חדה כחמישה חריצים עמוקים מכל צידי השוק ומכניסים מתערובת התבלינים לחריצים. מחממים את שמן הזית בסיר. כאשר השמן חם מאד מטגנים את הנתחים להשחמה קלה. מוסיפים לסיר את היין הלבן והציר או המים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים ומנמיכים את האש לבישול של 45 דקות עם מכסה.
מניחים את נתחי העוף בקערת הגשה, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים חם.
מגיש:
מקור: שף אטיאס פנחס
שתף את המתכון
