הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעיים עוף- חתוכים במפרק
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
מלח,פלפל,פפריקה
1 כוס אורז
2 כפיות אבקת מרק
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה
אופן ההכנה
. בתבנית, חסינת חום ומשומנת שמים את הכרעיים עם העור למעלה. מוסיפים: בצל, שום, גמבה, פלפל ירוק מטבלים במלח פלפל שחור ופפריקה מכסים ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור. (חום בינוני) למשך 30 דקות. מערבבים פעם או פעמיים במשך הבישול.
2. מרימים את העוף ומפזרים בתחתית התבנית את האורז. מודדים 1.5 כוסות מים ומוסיפים להם חצי כפית מלח ואת אבקת המרק ושופכים על האורז. מסדרים את העוף על האורז סוגרים היטב ברדיד האלומניום וממשיכים לאפות במשך 20 דקות.
3. שוטפים את האפונה במים עד שהיא מפשירה חלקית מוסיפים את האפונה לתבנית ומבשלים יחד עוד 10 דקות.
4. מערבבים, מתקנים את התיבול ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
