הוראות הכנה
מרכיבים
6 חבושים
4 כרעי עוף חצויים
שמן
6 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס גס
4 תרמילי הל
כף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
2 בצלים פרוסים
מקל קינמון
כוס יין לבן
חצי כוס מרק עוף
1 כף סוכר חום
אופן ההכנה
1. מנקים את החבושים מהפלומה, שוטפים, שמים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 15 דקות בסיר מכוסה. מסננים ומצננים מעט. חותכים לרבעים ומרחיקים את הליבה והגרעינים.
2. מנגבים את חלקי העוף במגבות נייר. בקערה שטוחה מערבבים רבע כוס שמן עם השום, מלח ופלפל, הל וג'ינג'ר, מורחים את התערובת על העוף, מכסים ומשהים שעה בטמפרטורת החדר.
3. בסיר כבד מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהזהיבו, מעבירים לצלחת. מטגנים באותו סיר את חלקי העוף מכל הצדדים עד שהזהיבו.
4. מוסיפים לסיר את הבצלים המטוגנים ואת רבעי החבושים. מוסיפים את הקינמון, היין והמרק, מפזרים מעל את הסוכר החום וגורסים פלפל שחור.
5. מביאים לרתיחה, מכסים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
מגיש:
מקור: קמבודי
שתף את המתכון
