הוראות הכנה
מרכיבים
חלקי עוף האהובים עליכם לפי מספר הסועדים
אני מעדיפה כרעיים או שוקיים או עוף שלם פרוס לשמונה חלקים
3 תפוזים פרוסים דק דק ללא הקליפה
2 כפות סוכר
סיר מים רותחים
ביצה טרופה
שומשום לציפוי
אופן ההכנה
מרתיחים מים סיר בכמות של 2 כוסות
ומבשלים את התפוזים עם הסוכר עד לשקיפות התפוזים וסמיכות הסירופ
מניחים העוף הפרוס בתוך סיר התפוזים ומבשלים עוד כחצי שעה אם יחסרו מים , יש להוסיף מעט ועל אש נמוכה. להוציא העוף ולכבות האש.
מצפים העוף בביצה הטרופה בעזרת מברשת וזורים השומשום מלמעלה
מניחים העוף בתבנית אפיה רצויה ויוצקים בעדינות סביב את סירופ התפוזים ואת חלקי התפוז
מניחים יפה יפה סביב ומעל העוף
אופים עד להזהבת העוף עם חום בינוני גבוה רגיל ולא טורבו
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
