הוראות הכנה
מרכיבים
4 רבעי עוף עם העור
1 תפוז גדול קלוף פרוס לפרוסות.
10 שזיפים מיובשים מחורצים.
4 שיני שום כתושות.
4 עלי דפנה .
2 פלפל יבש אדום (שאטה) שבורים
פלפל שחור גרוס
1/3 כוס רוטב סויה
3 כוסות יין אדום מתוק
2 כפות סוכר חום
1/2 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה
בסיר ברזל עמוק לחמם היטב את השמן. לסגור את העוף כשצד העור תחילה עד להשחמה. להוציא ולהניח על נייר סופג.
לסיר נפרד לשפוך את היין, הסויה, הסוכר החום והשאטה ולהביא לרתיחה .
את כל שאר המרכיבים והרוטב יין להכניס לשקית "קוקי" והופל`ה, לתנור ל- 180 מעלות.
את השקית יש לחורר בחלק שאינו מכיל נוזלים ולהניח על תבנית.
כעבור 20 דקות יש להפוך השקית על התבנית באופן שהעוף שלא היה חשוף לחום - ייחשף .
עכשיו, אם חלק מהנוזלים נשפך לתבנית לא נורא. להמשיך את הצלייה עוד 15 דקות.
לפתוח את שקית הקוקי לתוך התבנית, לזרוק אותה - לא קמצנים, אי אפשר להשתמש בה שוב .
ולצלות עד השחמה. זהו . זה מגניב בעיקר עם אורז לבן .
מגיש:
מקור: תפוז
שתף את המתכון
