הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם (אפשר גם כרעיים)
1 כוס אורז
מלח
2 בצל בינוני קצוץ
צנובר
צימוקים
שזיפים
שמן זית
פלפל שחור
מלח
כף אבקת מרק עוף
4 שיני שום כתוש (2 לעוף ו 2 לתפו"א וירקות)
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
ירקות חתוכים לפי בחירה( 3 קישואים חתוכים לטבעות, בטטה חתוכה לטבעות, גזר, פלפל אדום וכו').
3 בצלים חתוכים לטבעות.
כוס גדולה מים רותחים+ כפית א.מרק עוף.
3/4 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס יין מתוק
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
לשטוף כוס אורז במים, לשים בסיר ולכסות במים להוסיף קצת מלח להביא לרתיחה ולבשל עוד 6 דקות.
לסנן ולשטוף את האורז בקערה.
במחבט גדולה לאדות בשמן זית 2 בצלים קצוצים, מוסיפים צנוברים ומטגנים מספר דקות יחד, מוסיפים צימוקים ושזיפים מערבבים הכל יחד ומוסיפים לקערת האורז.
מוסיפים לקערה קצת שמן זית, פלפל שחור וקצת מלח ואבקת מרק עוף וקצת קינמון.
ממלאים את העוף בחלק מהתערובת וחלק ממנה משאירים לפיזור מסביב לעוף (אם מכינים כרעיים אין צורך למלא).
ממליחים את העוף.
לוקחים שמן, 2 שיני שום כתוש, פלפל והרבה פפריקה ומורחים על העוף.
מכינים אותה תערובת ומערבבים עם תפוחי האדמה והירקות.
בסיר בישול טפלון אובלי גדול מפזרים טבעות בצל, מעל מניחים את העוף/כרעיים, בצד אחד שמים את הירקות ובצד השני את האורז מהמילוי.
מוסיפים כוס מים רותחים גדולה+ כפית מרק עוף.
מכניסים את הסיר לתנור חצי שעה 180 מעלות, אח"כ שופכים על העוף 3/4 כוס יין אדום יבש+ 1/4 כוס יין מתוק ומורידים ל 150 מעלות לשעה וחצי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
