הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים 4 כרעיים עוף או חלקים אחרים לפי טעמכם.
2בטטות
חצי קילו ארטישוק ירושלמי
שמן לטיגון
חצי כפית כורכום
מיץ מלימון אחד.
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף סילאן
מלח לפי הטעם. ארבע שני שום.
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את הבטטות והארטישוק לטיגון של כחמש דקות, מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן עוד חמש דקות.
מכסים במים את תכולת הסיר ונותנים לו לרתוח. אחרי הרתיחה מוסיפים את כל שאר התבלינים +הסילאן והשום.
ממנמיכים לאש הקטנה ביותר ונותנים לסיר להתבשל כשעה וחצי מכוסה.
לקראת סיום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
התבשיל יוצא ריבתי חמוץ מתוק. אפשר להוסיף צילי' על מנת לשלב עוד טעם.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
