חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף עם ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן מלכים שנוצר מתוך "ניסוי וטעיה" ויצא טעים להפליא. אני אישית הגשתי יחד עם אורז לבן שהזלפתי עליו בעת ההגשה את נוזלי הבישול והשילוב היה מדהים.
עוף עם ירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן מלכים שנוצר מתוך "ניסוי וטעיה" ויצא טעים להפליא. אני אישית הגשתי יחד עם אורז לבן שהזלפתי עליו בעת ההגשה את נוזלי הבישול והשילוב היה מדהים.
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף בינוי מחולק ל- 8 חלקים
ראש שום שלם עם הקליפה
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה גס לעיגולים
3-4 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים גס לעיגולים
1 ראש סלרי ללא העלים והגבעולים מקולף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה בגודל בינוני קלוף וחתוך גס לעיגולים
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס לעיגולים
1 קולורבי קטן קלוף וחתוך גס
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן זית לזילוף
שמן רגיל לטיגון
מעט מים לפי הצורך
אופן ההכנה
בסיר עמוק מטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד להזהבה קלה, ממליחים ומפלפלים, לאחר מכן מוסיפים מים עד כמה ס"מ מעל גובה חלקי העוף (בערך כ- 3-4 ס"מ מעל), מרתיחים, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים כ- 30 דקות, מוסיפים את ירקות השורש, מוסיפים את אבקת המרק מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מפזרים מעל את הפלפל האנגלי וממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה, לאחר מכן מזלפים מעל מעט שמן זית, ממשיכים לבשל עוד כ- 10-15 דקות בסיר סגור על אש נמוכה, מסירים את מכסה הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש לגריל עליון לכ- 10 דקות נוספות ומגישים.
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון