הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם
2/3 כוס שמן זית
1/2 לימון
כמה גבעולי טימין טריים
450 גרם תפוחי אדמה קטנים
1 חציל חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לרבעים
1 שומר פשוט חתוך לרבעים
8 שיני שום עם הקליפה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מושכים שמן זית על העוף מכל צדדיו ומבזיקים פלפל.
שמים את חצי הלימון בתוך העוף עם ענף או שניים טימין. מניחים את העוף בתבנית ואופים 30 דקות.
2. מוציאים את העוף מהתנור ומבזיקים מלח. הופכים את העוף ומרטיבים בנוזלים מהתבנית. שמים את תפוחי האדמה סביב העוף ומרטיבים אותם בנוזלים מהתבנית ומחזירים לתנור ל30 דקות נוספות.
3. אחרי 30 הדקות, מוסיפים לתנית את החציל, פלפל, שומר ושיני שום, ומושכים אותם בשמן זית הנותר, מלח ופלפל. מוסיפים את הטימין הנותר ומחזירים לתנור ל-30-50 דקות, במהלכן הופכים את הירקות מידי פעם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
