חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף צלוי בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף צלוי בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם
2/3 כוס שמן זית
1/2 לימון
כמה גבעולי טימין טריים
450 גרם תפוחי אדמה קטנים
1 חציל חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לרבעים
1 שומר פשוט חתוך לרבעים
8 שיני שום עם הקליפה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מושכים שמן זית על העוף מכל צדדיו ומבזיקים פלפל.
שמים את חצי הלימון בתוך העוף עם ענף או שניים טימין. מניחים את העוף בתבנית ואופים 30 דקות.
2. מוציאים את העוף מהתנור ומבזיקים מלח. הופכים את העוף ומרטיבים בנוזלים מהתבנית. שמים את תפוחי האדמה סביב העוף ומרטיבים אותם בנוזלים מהתבנית ומחזירים לתנור ל30 דקות נוספות.
3. אחרי 30 הדקות, מוסיפים לתנית את החציל, פלפל, שומר ושיני שום, ומושכים אותם בשמן זית הנותר, מלח ופלפל. מוסיפים את הטימין הנותר ומחזירים לתנור ל-30-50 דקות, במהלכן הופכים את הירקות מידי פעם.
מגיש: KerenAfik
מקור:
שתף את המתכון