חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף צלוי בניחוח לימון ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף צלוי פריך ונהדר פשוט להכנה
עוף צלוי בניחוח לימון ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף צלוי פריך ונהדר פשוט להכנה
הוראות הכנה
מרכיבים
2 לימונים בשלים בינוניים
6 כרעי עוף חצויות עם העור שלם ללא קרעים
1 צרור טימין טרי
1 צרור רוזמרין טרי
3-4 ראשי שום
2/3 כוס שמן זית
2/3 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה 200°C .
פורסים את הלימון לפרוסות בעובי בינוני, קוצצים את הטימין לקטעים של 3-4 ס"מ, מסירים את עלי הרוזמרין מהגבעול
מרימים בעדינות את העור של חלקי העוף ותוחבים ברווחים בזהירות את פרוסות הלימון גבעולי
הטימין ועלי הרוזמרין
מסירים את החלק העליון של ראשי השום ומסירים את הקליפות החיצוניות.
מסדרים את העוף ואת ראשי השום בתבנית יוצקים מעל את שמן הזית ומסדרים את פרוסות הלימון הנותרות על חלקי העוף.
זורים מלח ופלפל שחור מפזרים את יתרת הטימין והרוזמרין ויוצקים לתבנית את היין
צולים 10 דקות עד שחלקי העוף מזהיבים קלות והנוזלים מתאדים מעט, מכסים ברדיד אלומיניום
מנמיכים את חום התנור ל-180°C וצולים עוד 30-40 דקות
מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 5 דקות עד שהעוף צלוי ופריך
מגיש: oritr
מקור: לאשה
שתף את המתכון