הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם
13 עלי מרווה
1/2 כוס שמן זית
5 שיני שום כלופות
1/2 כוס סוכר (עדיף 1/2 כוס ריבת עגבניות)
1 כפית צילי גרוס
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כף פפריקקה מתוקה
אופן ההכנה
1.במעבד מזון או בלנדר ממחים את עלי המרווה וכל שאר התבלינים והשמן פרט לשום
2.מניחים את העוף על תבנית חד פעמית עם נייר אלומיניום דוחפים לקרביו את
שיני השום ו2 גבעולי מרווה.
3.מורחים את העוף היטב בחצי מעיסת התבלינים וסוגרים את נייר הכסף מסביב לעוף
4.מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל250 מעלות ל 40 דקות
5.מוציאים מהתנור ומנייר הכסף מורחים את העוף ביתרת העיסה ומחזירים לתנור ב 180
מעלות לעוד 20 דקות.
6.מעבירים לצלחת הגשה ומגירים מעל העוף את הרוטב שהצטברה בתבנית מקשטים בעלי
מרווה קצוצים
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון
