הוראות הכנה
מרכיבים
מומלץ להשתמש בסיר עישון ביתי של סולתם
בשר מס' 9 קפוא לא מוזרק ולא מוכשר :במשקל קילו וחצי-שניים
יין אדום יבש -שני כוסות
ראש שום מקולף -לחלק לשני כמויות
כמות אחת לכתוש וכמות שניה ליפרוס
1/4 כוס חומץ בלסמי אדום
כף חרדל -תלמה או אוסם לא משנה
כף חרדל -לפניי הכמסת הבשר לסיר העישון
כוס מיים מינרלים
שלוש כפות רוטב סויה
חצי כפית פלפל שחור טחון עבה
אופן ההכנה
מכשירים את הבשר - בצורה הבאה -
לאחר הפשרה מוחלטת שוטפים את הבשר ומכניסים לכלי עם מיים קרים למשך חצי שעה
לאחר מכן מפזרים על הבשר מלח מטבח גס ומחכים שעה
שוטפים את הבשר , וטובלים בשני כילים מלאים במיים את הבשר כשהמיים מכסים את הבשר לחלוטין .
מכינים משרה (מרינדה)
לתוך כלי אשר יכיל את הבשר והנוזלים אשר יכסו את הבשר מכל עבר .
לתוך הכלי שמים את כל הנוזלים +כף אחת חרדל
והשום הכטוש
ומשאירים ללילה במקרר מקפידים כי הנוזלים יכסו את הבשר
למחרת מוציאים את הבשר מורחים אותו בחרדל ומצמידים אליו את פרוסות השום .
את המרינדה שופכים לתוך המקום המיועד לנוזלים בסיר העישון
מניחים את הבשר המצופה בחרדל ובשום .
במרכז הרשת מכסים את הסיר ומעשנים כשעה וחצי
בתאבון
אותו דבר ניתן לעשן חזה הודו טרי - במקום יין אדום שמים יין לבן חצי יבש ובמקום חומץ בלסמי אדום שמים לבן
ומעשנים 50 דקות יוצא ממש פסטרמה - למרינדה ניתן להוסיף עשביי טיבול טריים מכול סוג שהוא לפי החשק -
בתאבון
הערה :מתאריך:16/02/2006 מכיוון שאין יותר אפשרות להשיג את הסיר של סולתם
[סיר עישון] אנסה בשבוע הקרוב לתת פיתרון לבעייה חמורה זו -
אפשר ליצור סיר עישון ע"י צירוף כמה מרכיבים לתוך סיר גדול - אתן פתרון
בקרוב -אתכם הסליחה .
מגיש:
מקור: קורס טבחים משרד העבודה מלון דביר חיפה
שתף את המתכון
