הוראות הכנה
מרכיבים
עלי גפן כבושים או עלי מנגולד טריים
אורז לא מבושל
בשר בקר טחון
בצל
שום
פטרוזיליה קצוצה דק
בהרט
מלח
שמן
מיץ לימון/לימון כבוש
מים
אופן ההכנה
1. לקצוץ את הבצל ולטגן.
2. לערבב כל החומרים למעט מים ועלי גפן (או מנגולד) מים ומיץ לימון.
3. אם ממלאים עלי גפן, יש להוציאם מהתחמיץ ולהשרותם במים.
4. להפריד עלה, להניחו ע"ג משטח עם הנימים הבולטים למטה. לשים כמות
מהמלית בהתאם לגודל העלה כך שיתאפשר לעשות ליפוף אחד כמו סיגר
ועוד קיפול מכל צד של הגליל ואז להמשיך לגלגל את עד ליפוף כדי לעטוף
את האורז מכל צדדיו.
5. לצקת מעט שמן בתחתית הסיר ומעט בהרט ולסדר את העלים המגולגלים
צמוד אחד לשני.
6. ע"ג השכבה הראשונה לסדר את הלימון הכבוש(אם משתמשים בו) ולסדר
שכבה שניה. וכך לסדר לפחות 3 שכבות.
7. להוסיף לסיר מים בגובה של 1 ס"מ מעל לממולאים. להוסיף מיץ לימון (אם
לא משתמשים בלימון כבוש) ומלח. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל
כשעה. אפשר גם להרתיח ולהעביר פלטה של שבת או לתנור בחום של 120
עד 130 מעלות ולהשאיר עד למחרת בצהריים.
אם משתמשים בעלי מנגולד:
1. לבחור עלים גדולים ולא מחוררים. לשטוף היטב מחול. לחתוך החוצה את
החלק המרכזי הלבן ולחצות את העלה לאורך. להשרות במים רותחים כ - 10
דקות. להוציא חצי עלה מושרה ולחתוך אותו לחתיכות בגודל של עלי גפן.
2. להשתמש באותה מלית ולפעול בדיוק כמו שכאר ההסברים לגבי עלי בגפן.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
