חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי גפן/מנגולד ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עבודה רבה- אבל שווה!
עלי גפן/מנגולד ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עבודה רבה- אבל שווה!
הוראות הכנה
מרכיבים
עלי גפן כבושים או עלי מנגולד טריים
אורז לא מבושל
בשר בקר טחון
בצל
שום
פטרוזיליה קצוצה דק
בהרט
מלח
שמן
מיץ לימון/לימון כבוש
מים
אופן ההכנה
1. לקצוץ את הבצל ולטגן.
2. לערבב כל החומרים למעט מים ועלי גפן (או מנגולד) מים ומיץ לימון.
3. אם ממלאים עלי גפן, יש להוציאם מהתחמיץ ולהשרותם במים.
4. להפריד עלה, להניחו ע"ג משטח עם הנימים הבולטים למטה. לשים כמות
מהמלית בהתאם לגודל העלה כך שיתאפשר לעשות ליפוף אחד כמו סיגר
ועוד קיפול מכל צד של הגליל ואז להמשיך לגלגל את עד ליפוף כדי לעטוף
את האורז מכל צדדיו.
5. לצקת מעט שמן בתחתית הסיר ומעט בהרט ולסדר את העלים המגולגלים
צמוד אחד לשני.
6. ע"ג השכבה הראשונה לסדר את הלימון הכבוש(אם משתמשים בו) ולסדר
שכבה שניה. וכך לסדר לפחות 3 שכבות.
7. להוסיף לסיר מים בגובה של 1 ס"מ מעל לממולאים. להוסיף מיץ לימון (אם
לא משתמשים בלימון כבוש) ומלח. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל
כשעה. אפשר גם להרתיח ולהעביר פלטה של שבת או לתנור בחום של 120
עד 130 מעלות ולהשאיר עד למחרת בצהריים.
אם משתמשים בעלי מנגולד:
1. לבחור עלים גדולים ולא מחוררים. לשטוף היטב מחול. לחתוך החוצה את
החלק המרכזי הלבן ולחצות את העלה לאורך. להשרות במים רותחים כ - 10
דקות. להוציא חצי עלה מושרה ולחתוך אותו לחתיכות בגודל של עלי גפן.
2. להשתמש באותה מלית ולפעול בדיוק כמו שכאר ההסברים לגבי עלי בגפן.
מגיש: simong
מקור: אישי
שתף את המתכון