הוראות הכנה
מרכיבים
למלית עלי הגפן:
1 כף שמן
1 כוס אורז
½ כפית בהרט (תערובת תבלינים עיראקית)
מלח, פלפל שחור
3 גבעולי פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
1 קופסה (כ-200 גרם) עלי גפן כבושים מוכנים למלוי
כוס צנוברים קלויים
למרק טרטור:
½ כוס פטרוזיליה טריה
1 שן שום
½ כוס נענע טריה
4 כפות שמן זית
2 מיכלי יוגורט
1 מלפפון, קלוף וחתוך לרבועים קטנים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. מלית עלי הגפן:
יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים. מוסיפים את האורז, הבהרט, המלח והפלפל. מערבבים כדקה ומוסיפים ½1 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים על להבה קטנה עד שכל המים נספגים. מניחים בטמפרטורת החדר.
2. ה"טרטור":
שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, השום, הנענע ושמן הזית וקוצצים. שמים בקערה את היוגורט והמלפפון ומוסיפים את עיסת הפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומאכסנים במקרר עד להגשה.
3. המלוי:
פותחים את קופסת עלי הגפן ומפרידים את העלים. מערבבים את האורז עם הצנוברים ומתקנים תיבול. ממלאים כל עלה בכף מן האורז במרכז, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת גלילה. מסדרים את העלים המגולגלים בסיר, יוצקים מעל 2 כוסות מים ומוסיפים את 3 גבעולי הפטרוזיליה, 3 כפות שמן הזית מלח ופלפל. מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה.
4. להגשה:
חוצים כל עלה באלכסון בעודו חם ומניחים בצלוחית אישית ליד מרק ה"טרטור" הקר.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מיכל לוי אלחלל
שתף את המתכון
