הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 עלי מנגולד נקיים ויפים
1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות גס
חצי בצל פרוס
1 שן שום קצוצה דק
3-4 כפות שמן
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית סוכר
למלית: חצי ק"ג כבש טחון
שליש כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
חצי בצל קצוץ דק
1שן שום קצוצה דק
1 פלפל צ'ילי קטנטן קצוץ דק
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
גרידה מחצי תפוז
אופן ההכנה
מערבבים היטב יחד את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומניחים בצד.
קוטמים את הגבעולים הקשים של עלי המנגולד, קוצצים את הגבעולים הללו ומניחים בצד. מניחים בקצהו של כל עלה מתערובת הבשר ומגלגלים לכדי חבילה קטנה ומניחים בצד.
בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום והפטריות ומערבבים יחד כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, גבעולי עלי המנגולד הקצוצים, המלח, הסוכר, הפלפל וכוס וחצי מים.
מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את חבילות המנגולד. מרתיחים שוב ומנמיכים את האש לבישול של כ-45 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
