הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
250 גרם קמח תופח
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה רכה
למילוי:
4 תפוחים גדולים פרוסים דק
50 גרם סוכר
כפית קינמון
500 גרם גבינה לבנה
4 כפות דבש
2 חלמונים
2 כפות גדושות קורנפלור
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
שלב א: מערבבים היטב את כל חומרי הבצק, מרפדים את תחתית התבנית ב 2/3 מכמות הבצק ומכניסים למקרר. את ה 1/3 הנותר שומרים בצד.
שלב ב': מאדים על אש נמוכה את התפוחים, הסוכר והקינמון כ-5 דקות, מסננים ושומרים ¼ כוס ממיץ התפוחים שנוצר.
שלב ג': בקערה נפרדת מערבבים היטב את הגבינה, דבש וחלמונים. ממיסים ב-¼ כוס מים את הקורנפלור ומוסיפים לסירופ התפוחים. מערבבים יחד עם הגבינה.
שלב ד': משטחים את התערובת על הבצק שבתבנית, מפזרים את התפוחים ומעל לכל מפוררים את 1/3 הבצק שנותר.
אופים בתנור (180°c) במשך כשעה (עד שמזהיב).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
