הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
1 כוס קמח מלא רגיל או אורגני ( שטיבל 6 או שטיבל 8)
80 גרם חמאה רכה
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
2 חלמונים
חומרים למילוי:
200 גרם גבינת פרומעז
2 גביעי שמנת חמוצה
2 ביצים
½ כוס תערובת עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, עירית, בזיליקום, זעתר)
מלח,
פלפל שחור גרוס.
לקישוט: מספר עגבניות מיובשות או זיתים שחורים מצומקים.
אופן ההכנה
הכנת הבצק-
לאחד את חומרי הבצק. לאסוף לכדור ולשמור במקרר במשך כ- חצי שעה.
לחמם את תנור האפיה ל-180°c .
לרדד את הבצק ולהניחו בתבנית פאי משומנת. לדקור את פני הבצק במזלג ולאפות כ- 15 דקות להוציא מהתנור.
הכנת המילוי-
לשים במעבד מזון את הגבינה, השמנת החמוצה והביצים, לרסק לתערובת אחידה. להוסיף את שאר המרכיבים.
לצקת את המילוי על הבצק האפוי למחצה, להשקיע את העגבניות המיובשות או הזיתים במילוי, ולאפות 30-40 דקות.
בתאבון
מגיש:
מקור: מתכוני שטיבל
שתף את המתכון
