חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי ט"ו בשבט של בן עמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת השף בן עמי. נצול עודפי פירות ט"ו בשבט ליצירת עוגה מלאה כל טוב.
פאי ט"ו בשבט של בן עמי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת השף בן עמי. נצול עודפי פירות ט"ו בשבט ליצירת עוגה מלאה כל טוב.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
180 גרם קמח
120 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון
חומרים למלית:
150 גרם אגוזי לוז
150 גרם אגוזי המלך
150 גרם פירות יבשים קצוצים(שזיפים, משמשים, תאנים)
350 גרם סוכר
175 מיליטר שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מערבלים את כל חמרי הבצק, במעבד מזון,בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
2. מרדדים את הבצק ויוצרים תחתית לפאי (תבנית 26 ס"מ). מכניסים למקפיא עם התבנית.
3. מרתיחים את השמנת בסיר. מחממים את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס.
4. ממיסים את הסוכר, בסיר בעל תחתית עבה,עד שיהפוך לקרמל. מסירים מן האש ומוסיפים את השמנת הרתוחה בהדרגה, תוך בחישה, עד קבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים לתערובת ומערבבים.
6. יוצקים את התערובת על תחתית הבצק הקפואה, משטחים בצורה אחידה.
7. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד ששולי הבצק בקלטית אפויים ובגוון חום בהיר.
מקררים את העוגה.
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון