חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפאי טעם חמצמץ מתוק נפלא
פאי לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפאי טעם חמצמץ מתוק נפלא
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק
חבילה מרגרינה
1/2 2 כוסות קמח
ביצה
קורט מלח
2 - 3 כפות שמנת, יוגורט, לבן או מים קרים
(הבצק מספיק לשתי תבניות פאי, את העודף אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא)
חומרים למלית
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
קורט מלח
1 כף ג'לטין
אופן ההכנה
הכנת הבצק
חותכים את המרגרינה לקערת המיקסר, מערבבים עם הקמח ומפעילים את המיקסר עד שהתערובת הופכת לפירורית.
מוסיפים את שאר החומרים ומפעילים את המיקסר עד שהחומרים מתאחדים לכדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה בערך.
מרדדים בין שתי שכבות ניילון נצמד מרפדים בבצק תבנית פאי עגולה (לא לשכוח להסיר את הניילון!) ואופים בחום בינוני עד שמזהיב.
הכנת המלית
מקציפים את החלמונים עם הסוכר בסיר קטן, מוסיפים 1/2 כוס סוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון קורט המלח ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה לפודינג.
מערבבים את הג'לטין עם 1/4 כוס מים קרים, מניחים לחמש דקות ומערבבים עם הפודינג.
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את הפודינג לקצף ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית הפאי האפויה ומקררים כשלוש שעות.
מגיש: imgold
מקור:
שתף את המתכון