הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גרם סוכר.
200 גרם חמאה.
300 גרם קמח.
2 חלמונים .
גרדת לימון מחצי לימון.
חצי תרמיל וניל.
קרם ערמונים:
100 גרם חמאה.
50 גרם סוכר
2 ביצים
30 גרם קמח.
80 גרם ערמונים טחונים גס.
ליקר שקדים 50 סמ"ק.
בטטות מושחמות:
4 בטטות בגודל בינוני
1 ק"ג מלח גס.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר מוסיפים את החלמונים ואת הקמח, עוטפים בניילון ומצננים לשעה במקרר.
אופן הכנת קרם הערמונים:
מקציפים את החמאה והסוכר כמספר דקות,מוסיפים בהדרגה את הביצים .
קולים את הערמונים ,בסיום הקלייה להוסיף קצת סוכר חום ולטחון.
להוסיף את כל החומרים היבשים לחמאה.
אופן הכנת הבטטות המושחמות:
לחמם תנור ל250 מעלות צלזיוס .
בתבנית אפייה להניח את המלח גס ומעליו לסדר את הבטטות (כמו שהם עם הקליפה)ולאפות כ 45 דקות,עד שיוצאים מהבטטות נקודות שחורות של מיצוי הסוכר של הירק.
לקלף את הבטטות ולפרוס עם סכין חם פרוסות דקות.
הרכבת הפאי:
לשטח את הבצק לעיגול של 1/2 ס"מ ולרפד תבנית פאי בקוטר של 24 ס"מ.לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות כ 10 דקות כאשר מניחים קטניות יבשות על הבצק כדי שלא יתפח.
לצקת מעל את קרם הערמונים ולשטח .
את פרוסות הבטטות לסדר בצורה מעגלית על הקרם .
לפזר סוכר חום מעל הבטטות ולהכניס לתנור חם ל 5 דקות נוספות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
