חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי ערמונים ובטטות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי ערמונים ובטטות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גרם סוכר.
200 גרם חמאה.
300 גרם קמח.
2 חלמונים .
גרדת לימון מחצי לימון.
חצי תרמיל וניל.
קרם ערמונים:
100 גרם חמאה.
50 גרם סוכר
2 ביצים
30 גרם קמח.
80 גרם ערמונים טחונים גס.
ליקר שקדים 50 סמ"ק.
בטטות מושחמות:
4 בטטות בגודל בינוני
1 ק"ג מלח גס.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר מוסיפים את החלמונים ואת הקמח, עוטפים בניילון ומצננים לשעה במקרר.
אופן הכנת קרם הערמונים:
מקציפים את החמאה והסוכר כמספר דקות,מוסיפים בהדרגה את הביצים .
קולים את הערמונים ,בסיום הקלייה להוסיף קצת סוכר חום ולטחון.
להוסיף את כל החומרים היבשים לחמאה.
אופן הכנת הבטטות המושחמות:
לחמם תנור ל250 מעלות צלזיוס .
בתבנית אפייה להניח את המלח גס ומעליו לסדר את הבטטות (כמו שהם עם הקליפה)ולאפות כ 45 דקות,עד שיוצאים מהבטטות נקודות שחורות של מיצוי הסוכר של הירק.
לקלף את הבטטות ולפרוס עם סכין חם פרוסות דקות.
הרכבת הפאי:
לשטח את הבצק לעיגול של 1/2 ס"מ ולרפד תבנית פאי בקוטר של 24 ס"מ.לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות כ 10 דקות כאשר מניחים קטניות יבשות על הבצק כדי שלא יתפח.
לצקת מעל את קרם הערמונים ולשטח .
את פרוסות הבטטות לסדר בצורה מעגלית על הקרם .
לפזר סוכר חום מעל הבטטות ולהכניס לתנור חם ל 5 דקות נוספות.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון