חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי פירות ופרורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שהיתה בין עשר הזוכות בתחרות המתכונים של "עץ הזית".
פאי פירות ופרורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שהיתה בין עשר הזוכות בתחרות המתכונים של "עץ הזית".
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
175 גר' מרגרינה "עץ הזית" קרה , חתוכה לקוביות.
חלמון
3 כפות מי קרח
למלית:
3 כוסות פירות מכל סוג , חתוכים לקוביות (אפשר משומרים)
2 כפות מיץ לימון
½ כפית תמצית וניל.
חמרים לצפוי פרורים:
50 גר' מרגרינה "עץ הזית"
100 גר' אגוזי פקאן קצוצים
כפית קינמון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
במעבד מזון לשים את הקמח, הסוכר והמרגרינה ומעבדים בהפסקות קצרות עד שמתקבלים פרורי בצק.טורפים את החלמון במי הקרח בקערה, מוסיפים לפירורים ולשים עד שמתקבל בצק.מוציאים את הבצק, לשים מעט בידים ומשטחים את הבצק לעיגול. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפחות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי ½ ס"מ. מרפדים תבנית עגולה , כולל הדפנות ומקררים במקרר שעה נוספת.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלסיוס), מוציאים את התבנית מן המקרר , מחוררים במזלג את הבצק בתחתית ובדפנות ואופים 15 -20 דק' עד שמזהיב.
מוציאים מן התנור ומניחים בצד. מערבבים בקערה את קוביות הפירות עם מיץ הלימון ותמצית הוניל . משהים חצי שעה . בקערה נפרדת מערבבים את החומרים לצפוי הפרורים ומעבדים הידים עד קבלת פרורים (ראה הערה). מניחים את תערובת הפירות על הבצק המוזהב ומעל מפזרים את הפרורים ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) כ- 40 דק' עד להזהבת הפירורים.
מגיש: amitsur
מקור: חניתה מגידור, רמת גן
שתף את המתכון