חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי פקאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי פקאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק בסיס:
1/2 1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
80 גרם סוכר
1 ביצה
תמצית וניל (או סוכר וניל)
למילוי:
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
גרידת קליפה ומיץ מ 1/2 לימון
300 גרם אגוזי פקאן
אופן ההכנה
מכינים בצק אחיד וחלק מכל החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה.
אחרי שעה מרדדים את הבצק לעלה הגדול יותר מקוטר התבנית ושוטחים אותו על התבנית והדפנות. מהדקים עם הידיים וחותכים את שאריות הבצק, מנקבים קלות את התחתית בעזרת מזלג. מחזירים לקירור לעוד כשעה.
מכינים את המילוי:
בסיר מרתיחים סוכר ומים עד שהסוכר נהיה קרמל בצבע חום כהה. מנמיכים את האש ושופכים בזהירות רבה ולאט תוך ערבוב את השמנת המתוקה. מערבבים עד שהתערובת חלקה. מכבים את האש ומצננים קלות. מוסיפים תוך ערבובו את הביצים והלימון.
מחממים תנור לחום 180 מעלות, אופים את התבנית עם הבצק (ללא המילוי) כ 15 דקות עד שהבצק זהוב.
מוציאים מהתנור, מסדרים על הבצק 300 גרם אגוזי פקאן (אפשר להשתמש בכל סוג אבל עם פקאן טבעי זה יוצא הכי טעים), יוצקים מעל האגוזים את המילוי ומחזירים לתנור לעוד כ 20 דקות עד שהפאי יציב.
מגיש: רוירן
מקור:
שתף את המתכון