הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
250 גרם קמח, מנופה
1/4 כפית מלח
100 גרם אבקת סוכר
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה
לשטרויזל:
100 גרם קמח, מנופה
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם אגוזי מלך טחונים
2 כפות סוכר דמררה
למלית הפרג:
2 כוסות חלב
כוס וחצי סוכר
4 כפות דבש
430 גרם פרג טחון טרי
7 כפות שקדים טחונים
זסט משני לימונים
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים, קמח מנופה, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית . מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים לבצק אחיד. משטחים לדיסקה, עוטפים בניילון
נצמד ומאפסנים במקרר שעתיים.
בינתיים עוברים להכין את השטרויזל:
שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק עבים. שמים בקופסא אטומה ושומרים במקפיא עד לשימוש.
להכנת מלית הפרג:
בסיר גדול שמים את הפרג, סוכר ודבש ומביאים את התערובת לרתיחה.
מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה ותוך ערבוב מתמיד כעשרים דקות
עד שהפרג סופח את הנוזלים ומסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב להמסתה. מצננים את התערובת לטמפ' החדר, מוסיפים את זסט הלימון והשקדים הטחונים ומערבבים היטב.
ההרכבה:
מחממים תנור ל-175 מעלות
על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לקוטר 26 ומרפדים תחתית ושוליים. דוקרים את התחתית עם מזלג בכמה מקומות ומעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה. לאחר חצי שעה להעביר את התבנית לתנור ישירות מהמקפיא ולאפות כ-12 דקות, רק עד שהבצק מתחיל להזהיב. להוציא בזהירות מהתנור ולצנן 10 דקות.
לשטח בעדינות את תערובת הפרג על הבצק בשכבה אחידה, לפזר מעל את פירורי השטרויזל ולהחזיר לתנור לכרבע שעה רק עד שהשטרויזל מזהיב.
להוציא בעדינות מהתנור, לצנן צינון מלא על רשת. אם לא מגישים באותו היום, יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקפיא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
