הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
3 כוסות קמח (420 גרם)
4 כפות מים קרים
מספר טיפות מיץ לימון
למלית הפרג:
½1 כוסות חלב (360 מ"ל)
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
3 כוסות פרג טחון טרי
2 חלמונים
קליפה מגורדת מ-1 לימון
½ כוס צימוקים בהירים
5 כפות בסקויטים טחונים
הכלים:
תבנית פאי בקוטר 26 או 28 ס"מ
אופן ההכנה
מכינים את רשת הבצק והקלתית:
1. מעבדים, במעבד מזון עם להב מתכת, את החמאה, אבקת הסוכר, המלח והקמח לתערובת פירורית. מוסיפים מים ולימון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד קבלת בצק אחיד ולא דביק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל"פיתות". עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
3. מרדדים ½ מהבצק על נייר אפייה מקומח לעובי ½ ס"מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת, מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמה ומעבירים את רשת הבצק עם השבלונה למקפיא.
4. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי ½ ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
5. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
6. אופים את הקלתית (ישר מן המקפיא) כ-15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט ובינתיים מכינים את המלית.
הכנת מלית הפרג:
1. מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
2. מסירים מן האש ומצננים כמה דקות. מערבבים פנימה חלמונים, צימוקים, קליפת לימון ופירורי בסקוויטים. מצננים לטמפרטורת החדר.
הרכבה ואפייה:
1. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
2. משטחים את מלית הפרג על הקלתית.
3 מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה ומניחים מעליה את רשת הבצק הקפואה (או מסדרים רצועות בצק שתי וערב). מברישים את הרשת (או הפסים) בביצה טרופה וממתינים 1-2 דקות כדי שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: הקונדיטור בן עמי ברטיני שביט
שתף את המתכון
