הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק :
180 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
1 חלמון ביצה
¼ כפית מלח
1 כף מים קרים
למוס שוקולד :
150-200 שוקולד מריר
150 גרם חמאה
4 ביצים
200 גרם סוכר ( או אבקת סוכר )
75 גרם קמח
אופן ההכנה
במערבל מערבבים קמח + חמאה קרה + אבקת סוכר + קורט מלח
כאשר יש פירורים מוסיפים ביצה ומים. ברגע שנוצר כדור הבצק מוכן .
לוקחים ניילון נצמד שמיםאת הבצק ובעזרת מערוך משטיחה את הבצק.
ניתן לשים את הבצק לשעתיים במקרר או במקפיא למספר חדשים.
לוקחים 2 ניירות אפיה , מקמחים , שמים את הבצק מקומח בין 2 הדפים , מרדדים מהאמצע החוצה לשני הכיוונים .
שמים את הבצק על התבנית . מכסים בנייר אלומיניום ולמקרר חצי שעה .
אופים 7 דקות - מוציאה את נייר האלומיניום וממשיכה לאפות עד שמזהיב מעט.
מכינים מוס שוקולד:
להמיס שוקולד וחמאה מעל אדים .
להקציף ביצים + סוכר + קמח במטרפה .
להוסיף תערובת הביצים לשוקולד.
לשפוך על הבצק ולאפות 20-25 דקות.
לקרר היטב ולפזר קקאו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
