הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק : כוס וחצי קמח תופח מנופה היטב
חצי כוס סוכר
100 גרם מרגרינה
כף ברנדי
חלמון מביצה
למלית :
קילו תפוחי עץ גראנד קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם צימוקים
2 כפות לימון
2 כפות יין אדום מתוק
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר [ להקצפת השמנת ]
אופן ההכנה
בקערת עירבוב שמים את הקמח הסוכר המרגרינה הברנדי והחלמון בוחשים היטב עד קבלת בצק חלק
משמנים תבנית מלבנית ומשמנים היטב מניחים את הבצק בתחתית ומהדקים קלות כולל שוליים ומכניסים לתנור שחומם ל160 מעלות לאפיה של רבע שעה עד שהבצק אפוי.
בסיר מבשלים את תפוחי העץ עם הסוכר על להבה נמוכה עד השחמה קלה מוסיפים את הקינמון האגוזים הצימוקים עד שהתפוחים מתרככים ומסירים מהאש .
מערבבים את מיץ הלימון ביין ומפזרים על הבצק האפוי מוסיפים את התערובת מעל לבצק להדק היטב ולצנן מעט
להקציף את השמנת והסוכר לקצף יציב
לפזר על העוגה ולהכניס למקרר למשך 3 שעות
בתאבון
מגיש:
מקור: מונה
שתף את המתכון
