הוראות הכנה
מרכיבים
שלב א':
ירקות למילוי
200 גר' זוקני חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ סגול חתוך לקוביות
צרור של מרווה ומעט אורגנו
זיתים שחורים מגולענים
מלח
פלפל
שלב ב' הכנת הבצק:
500 גר'קמח לבן מנופה
25 גרם שמריים טריים (או ½1 כף שמרים יבשים)
½ כוס סוכר( 100 גר')
100 גרם שמן זית
כ- 2 כוסות מים פושרים
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180°c.
הכנת הירקות:
1.לשטוף ולחתוך את כל הירקות.
2.לטגן במעט שמן זית עד לריכוך חלקי.
3.להוסיף זיתים מגולענים שחורים מלח ופלפל לקרר היטב.
הכנת הבצק:
1.מכניסים את הקמח ,המלח והסוכר לקערה של המיקסר ומערבבים במצב יבש.
2. מוסיפים את השמרים, המומסים ב-2 כוסות מים פושרים , תוך כדי ערבוב , עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.
3. מניחים את הבצק לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.
4. משמנים תבנית ומשטחים את הבצק בצורה אחידה. יוצרים שקעים עם אצבעות משומנות במעט שמן זית.
5.מפזרים את הירקות המאודים על הבצק ומניחים לתפיחה.
6. אופים בחום של 180°c כ- 30 דקות.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: אירית
שתף את המתכון
