חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פופקורן בציפוי קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פופקורן בציפוי קרמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן קנולה
¾ כוס גרעיני פופקורן
לציפוי קרמל:
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר (אפשר גם חום, או חצי חצי)
1/3 כוס סירופ תירס
1 כפית מלח גס
½ כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב על חום בינוני-גבוה. כשהשמן חם מניחים בתוכו כחמישה גרעיני פופקורן ומכסים במכסה. כששומעים שהגרעינים התפוצצו שופכים פנימה את יתר הגרעינים, מנערים את הסיר כדי שהגרעינים יתפזרו בשכבה אחת בתחתית הסיר ומסירים מהאש למשך 30 שניות כדי שהשמן יתקרר קמעה.
2. מחזירים את הסיר לאש, מכסים במכסה ומחכים לתחילת הפיצוצים. מנערים מדי פעם את הסיר כדי להבטיח שהפופקורן שבתחתית לא יישרף. כשתדירות הפיצוצים יורדת במידה רבה מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הפופקורן לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה.
3. באותו סיר שבו הוכן הפופקורן ממיסים את החמאה עם הסוכר וסירופ התירס. ממשיכים לחמם בלי לערבב (אפשר להטות את הסיר מצד לצד כדי להאחיד את התערובת), עד שמהסיר מתחילים לעלות ריחות קרמל והסוכר מתחיל להזהיב (זהירות, מהשלב הזה ועד שריפת הסוכר המרחק קצר למדי).
4. מורידים את הסיר מהאש ומפזרים על הקרמל את המלח הגס והסודה לשתייה. כעת חשוב לעבוד במהירות: יוצקים את הקרמל הלוהט (בלי לגעת בו ולהיכוות) על הפופקורן המוכן ומערבבים היטב ובמהירות, כך שיתפזר בצורה אחידה.
5. מעבירים את הפופקורן המצופה קרמל לתנור שחומם מראש ל-160°c, למשך כ-10 דקות. כשמוציאים מהתנור הקרמל רך ויש הזדמנות נוספת לערבב ולפזר אותו על הפופקורן. אם מצליחים לא לחסל את כל הכמות מיד, שומרים את השארית בקופסה סגורה.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון