הוראות הכנה
מרכיבים
900 ק"ג קמח ללחם
100 גר' קמח תירס לקימוח
50 גר' שמרים
680 מ"ל מים
230 ג"ר תפ"א מבושלים ומעוכים (כמו פירה)
45 גר' מלח
40 גר' דבש
150 מ"ל שמן זית ' לבצק ועוד קצת לאפייה ולפתיחה.
אופן ההכנה
מערבבים את הדבש ,מים ,שמרים בקערית קטנה.
בקערה גדולה (או במיקסר עם קרס לישה) מערבבים קמח ומלח.
מוסיפים את התערובת ולשים לאט לאט ,ממשיכים להוסיף שמן זית ,תפ"א ,ואז בהדרגה את המים (לפעמים לא נצתך את כל המים ולפעמים נצטרך עוד טיפה) עד שמתקבל בצק גמיש מאד!!
מתפיחים עד לקצת יותר מהכפלת הנפח,מפילים את הבצק ומחלקים לכדורים במשקל 300 גר'
מורחים מעט שמן זית על הכדורים ומתפיחים שוב ,פותחים לצורת פוקאצ'ה (או צורה אחרת אם בא לכם) מורחים עוד מעט שמן זית מפזרים מלח גס (אפשר גם לפזר עליי רוזמרין או טימין) ומתפיחים עוד 40 דקות.
אופים בתנור מחומם לחום 230 מעלות כ 20 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
