הוראות הכנה
מרכיבים
לציפוי בצל:
3 בצלים פרוסים לרצועות
חצי כוס שמן רגיל
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
650 מ"ל מים (2+2/3 כוסות)
2 כפות דבש
1 כף מלח
שליש כוס שמן זית
בצל מיובש מטוגן חצי כוס
אופן ההכנה
מכינים את הציפוי: מטגנים את הבצל במחבת יבשה בלי שמן על אש גבוהה. כשהבצל מתחיל להיות זהוב בהיר מוסיפים שמן, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה עד לצבע זהוב, כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מניחים בצד.
מכינים את הבצק:
שמים את כל חומרי הבצק המיקסר ומעבדים 10 דקות לבצק רך, דביק, חלק ומבריק. משמנים בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מעבירים בעדינות לתבנית תנור משומנת בשמן זית, ומותחים את הבצק בידיים כך שיכסה את כל התבנית. יוצקים את ציפוי הבצל ויוצרים גומות בידיים משומנות בבצק. מתפיחים 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180°c. אופים כ-20 דקות עד להזהבה הבצק (גם מלמטה).
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון
