חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פוקצ'ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון בסיסי לפוקצ'ה. כמובן שאפשר לגוון ולפזר מעל את המרכיבים האהובים עליכם.
פוקצ'ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון בסיסי לפוקצ'ה. כמובן שאפשר לגוון ולפזר מעל את המרכיבים האהובים עליכם.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לא תופח
חצי כוס שמן - רצוי זית
6 כפות סוכר
2 כפות מלח
2 כפות שמרים יבשים
2-3 כוסות מים
אופן ההכנה
בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה).
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לצורה אליפסית ומתפיחים שוב כ- 3/4 שעה.
מברישים עם שמן זית, מפזרים עלי רוזמרין ללא הגבעול(רצוי טריים) ומלח גס.
לאפות בחום של כ- 180 מעלות בערך עשרים דקות (תלוי בתנור).
*אפשר לגוון ולפזר טבעות בצל דקות, זיתים, סוגי גבינות, עשבי תיבול נוספים וכ"ו.
*הבצק מתאים ללחמניות, לאצבעות שום שמיר, לפיצה, לבייגלס ועוד.
*אם משתמשים באופה לחם יש לשים חצי מהכמות לפי הסדר הבא:
כוס מים, 3 כפות שמן, 3 כפות סוכר, 1 כף מלח, 3 כוסות קמח, 1 כף שמרים יבשים.
*ללחמניות, בייגלס וכ"ו אני משתמשת בשמן רגיל ולא זית.
מגיש: לולי תולי
מקור:
שתף את המתכון