הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לא תופח
חצי כוס שמן - רצוי זית
6 כפות סוכר
2 כפות מלח
2 כפות שמרים יבשים
2-3 כוסות מים
אופן ההכנה
בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה).
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לצורה אליפסית ומתפיחים שוב כ- 3/4 שעה.
מברישים עם שמן זית, מפזרים עלי רוזמרין ללא הגבעול(רצוי טריים) ומלח גס.
לאפות בחום של כ- 180 מעלות בערך עשרים דקות (תלוי בתנור).
*אפשר לגוון ולפזר טבעות בצל דקות, זיתים, סוגי גבינות, עשבי תיבול נוספים וכ"ו.
*הבצק מתאים ללחמניות, לאצבעות שום שמיר, לפיצה, לבייגלס ועוד.
*אם משתמשים באופה לחם יש לשים חצי מהכמות לפי הסדר הבא:
כוס מים, 3 כפות שמן, 3 כפות סוכר, 1 כף מלח, 3 כוסות קמח, 1 כף שמרים יבשים.
*ללחמניות, בייגלס וכ"ו אני משתמשת בשמן רגיל ולא זית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
