הוראות הכנה
מרכיבים
לפחזניות:
1-כוס מים
1-כוס קמח
100-גרם מרגרינה
קורט-מלח
4-ביצים מס'-2
מלית בשרים:
300-גרם כבדי עוף חתוך לחתיכות קטנות
300-גרם שוארמה{הודו אדום}חתוך לקובות קטנות
300-גרם טחול עוף
300-גרם חלבוני עוף{ניתן להשיג קפוא ברשתות שיווק}
300-גרם פטריות שמפניון טרי וקצוץ
חצי-כוס פטרוזיליה טריה וקצוצה,
2-בצלים גדולים, חתוכים לחצאי טבעות
½-כפית פלפל שחור טחון{אפשר פחות}
½-כפית פפריקה חריפה{אפשר פחות}
1-כפית מלח
1-כוס מים
¼-כוס שמן לטיגון
1-עלה דפנה מיובש
1-כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
הכנת פחזניות:
לצקת בסיר בישול מים, להוסיף מרגרינה, מלח ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה, להוסיף קמח ולערבב במהירות בכף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר,לצנן 10 דקות.
להוסיף לבצק ביצה אחת ולערבב במהירות בינונית בכף לישה עד שהביצה נעלמת וכך להוסיף את הביצים הנוספות.
לרפד תבנית שטוחה בנייר אפיה, למלא כף בבצק ובעזרת כף נוספת להניח בתבנית, להרחיק אחת מהשניה {סך הכל-12 פחזניות}.
לאפות ב 180°c בתנור מחומם 40 דקות{לא לפתוח את דלת התנור עד תום האפיה}, להוציא מהתנור ולדקור בקצה סכין את הפחזניות.
הכנת המלית:
לנקות את כל הבשרים והפטריות, לשטוף ולחתוך.
לצקת בסיר כבד חצי מכמות השמן ולטגן עד להשחמה טבעות בצל, להוציא לכלי אחר.
להוסיף שמן לפי צורך ולטגן בשר אדום עד להשחמה, להעביר לכלי אחר וכך לטגן את כל סוגי הבשרים בנפרד,לטגן גם את הפטריות.
להחזיר לסיר את כל הבשרים המטוגנים וגם את הבצל ולערבב עם הפטריות, לתבל ולהוסיף מים.
להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה מאוד 10 דקות,לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה, לערבב מעט
למלא במילוי את הפחזניות 10 דקות לפני ההגשה ולחמם 5 דקות בתנור חם.
להגיש כמנה ראשונה בתוספת רוטב פטריות/צלי.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי-שלי
שתף את המתכון
