הוראות הכנה
מרכיבים
2 1/2 כוסות מים
1/3 כוס שמן
3/4 כפית מלח
1 כף סוכר
2 כוסות קמח
5 ביצים מס´ 2
מלית פטריות
מצרכים:
3/4 חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק
10 גרם פטריות פוריצ´ני יבשות (שרויות במים חמים, סחוטות וקצוצות דק)
1 בצל בנוני קצוץ דק
פלפל שחור גרוס
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח
לרוטב
1 בצל חצוי ופרוס לרצועות דקות
¼ חבילת פטריות פרוסות דק (כך שנשמרת צורת הפטריה)
1 כף קמח
1 כוס ציר ירקות/בקר
פלפל שחור
אופן ההכנה
מביאים לרתיחה את המים עם השמן המלח והסוכר, מוסיפים שתי כוסות קמח ומערבבים במהירות עד שמקבלים כדור בצק שניתק מהדפנות מקררים מספר דקות.
מעבירים לקערת מערבל עם בחשן או משתמשים במערבל יד, מפעילים את המערבל מכניסים ביצה ומחכים עד שהיא נבלעת, עושים כך עם יתר הביצים.
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים פרחים יפים במרווחים בתבנית משומנת קלות. מחממים תנור ל 170 מעלות אופים כ 15 דקות ואז מורידים ל 150 מעלות ואופים עוד כשעה עד שהפחזניות מזהיבות קלות והם לא כבדות.
טיפ: מוציאים את התבנית ומנגבים את תחתיתה בסמרטוט רטוב עד שמפסיקים לשמוע טססס, זה מקל על שחרור הפחזניות.
למלית:
לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שני סוגי הפטריות ולטגן עוד כ 5 דקות, להמליח ולפלפל, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטגן עוד כדקה.
עושים חריץ רוחבי במרכז הפחזנית וממלאים במלית.
לרוטב:
לטגן את רצועות הבצל עד להזהבה, להוסיף את הפטריות ולערבב בעדינות מספר דקות, להוסיף את הקמח ולטגן עוד מספר דקות, להוסיף את הציר הקר ולערבב עד שאין גושים. להוסיף את הפלפל ולבשל על איש נמוכה עוד מספר דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
