חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פחזניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פחזניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ליטר מים
250 גרם קמח
125 גרם מרגרינה
¼ כפית מלח, 1/4 כפית סוכר
6 ביצים
למלית:
750 סמ"ק שמנת מתוקה
250 סמ"ק מים
1 כף פודינג וניל/תות
אופן ההכנה
להרתיח מים, מרגרינה, מלח וסוכר. כשהכל רותח והמרגרינה נמסה מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הקמח בבת אחת תוך כדי בחישה עם מטרפה (כדי שלא יהיו גושים) עד שהבצק משתחרר מדפנות הסיר.
מורידים מהאש, מקררים מעט, מעבירים למיקסר ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה (לא מוסיפים את הביצים כשהבצק חם כי הוא יהיה דלילי מידיי).
ללוש מעט את הבצק שיהיה חלק ואז לזלף פחזניות עם צנטר משונן 12.
אופן הזילוף:
על תבנית עם נייר אפיה (ניתן לקחת טיפה מהבצק ולהדביק את נייר האפייה לתבנית כדי שלא יזוז ב 4 פינות), מזלפים מאמצע התבנית כלפי מטה בשורות, ואח"כ הופכים את התבנית וממשיכים לזלף.
צורה 1: משרטטים עיגולים על נייר האפיה (ברווחים!) עם מיקדים (בגודל 7), ומזלפים מסביב לעיגול, לאט ורחב.
צורה 2: מזלפים איקלרים: פס לא ארוך מידיי (עושים את הצורה שמונה ) ולחזור חזרה.
אופים בחום בינוני בערך חצי שעה.
בינתיים נכין את הקצפת :
750 סמ"ק שמנת ריץ
250 סמ"ק מים
1 כף פודינג וניל/תות
מקציפים הכל ביחד.
כאשר הפחזניות מוכנות ממלאים בקצפת המוכנה
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון