הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ליטר מים
250 גרם קמח
125 גרם מרגרינה
¼ כפית מלח, 1/4 כפית סוכר
6 ביצים
למלית:
750 סמ"ק שמנת מתוקה
250 סמ"ק מים
1 כף פודינג וניל/תות
אופן ההכנה
להרתיח מים, מרגרינה, מלח וסוכר. כשהכל רותח והמרגרינה נמסה מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הקמח בבת אחת תוך כדי בחישה עם מטרפה (כדי שלא יהיו גושים) עד שהבצק משתחרר מדפנות הסיר.
מורידים מהאש, מקררים מעט, מעבירים למיקסר ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה (לא מוסיפים את הביצים כשהבצק חם כי הוא יהיה דלילי מידיי).
ללוש מעט את הבצק שיהיה חלק ואז לזלף פחזניות עם צנטר משונן 12.
אופן הזילוף:
על תבנית עם נייר אפיה (ניתן לקחת טיפה מהבצק ולהדביק את נייר האפייה לתבנית כדי שלא יזוז ב 4 פינות), מזלפים מאמצע התבנית כלפי מטה בשורות, ואח"כ הופכים את התבנית וממשיכים לזלף.
צורה 1: משרטטים עיגולים על נייר האפיה (ברווחים!) עם מיקדים (בגודל 7), ומזלפים מסביב לעיגול, לאט ורחב.
צורה 2: מזלפים איקלרים: פס לא ארוך מידיי (עושים את הצורה שמונה ) ולחזור חזרה.
אופים בחום בינוני בערך חצי שעה.
בינתיים נכין את הקצפת :
750 סמ"ק שמנת ריץ
250 סמ"ק מים
1 כף פודינג וניל/תות
מקציפים הכל ביחד.
כאשר הפחזניות מוכנות ממלאים בקצפת המוכנה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
