הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית משובח
4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
5 תאנים גדולות, חתוכות לרבעים
2 עגבניות גדולות, בשלות, קלופות וחתוכות לשמיניות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1/3 כוס יין לבן יבש
50 גרם גבינת עיזים רכה (כמו פרומעז), חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם פסטה פטוצ'יני
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית והשום כ-2 דקות (רק עד שהשום מתחיל "לרקוד")
2. מוסיפים את התאנים, העגבניות, המלח והפלפל. מבשלים עוד 2 דקות
3. מוסיפים למחבת את היין והגבינה. מגדילים את הלהבה, מערבבים היטב ומבשלים כדקה
נוספת. מסירים מן האש
4. מבשלים את הפסטה במים רותחים שהומלחו קלות עד לדרגת "אל-דנטה". מסננים
5. מוסיפים את הפסטה החמה למחבת עם הרוטב. מבשלים על להבה גבוהה חצי דקה
6. מגישים חם
7. בתאבון
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון
