חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטריות מצופות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטריות מצופות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שוטפים פטריות שמפיניון שלמות טריות (!) ומסננים.
מכינים 3 קערות (כמו לשניצל):
1)כוס קמח לבן
2)2 ביצים טרופות
3)1 כוס פירורי לחם עם 1/2 כוס שומשום (לא חובה שומשום).
אופן ההכנה
מכניסים לקערה ראשונה עם הקמח (ואפילו לתוך שקית עם קמח) את הפטריות ומערבבים אותן בקמח (כל פעם כמות קטנה של פטריות) כך שתכוסנה מכל הכיוונים.
מעבירים לקערת הביצים וטובלים כל פטריה כך שתכוסה בביצה.
מכניסים לקערה אחרונה (ושוב - אפשר בשקית, להכניס, לסגור ולנענע) של קמח ושומשום ומצפים את הפטריות.
מכינים שמן לטיגון עמוק (בסיר קטן) וכשהשמן חם (לא שרוף!) מורידים את האש לבינונית-נמוכה ומכניסים את הפטריות בכמויות קטנות. משך הטיגון קצר מאד (דקה -שתיים) ותלוי בחום השמן אז להכין ביד כף מסננת (כזו עם חורים/חריצים) כדי שמייד כשרואים שהציפוי מזהיב מוציאים לצלחת ומספיגים בניירות סופגים.
הפטריות יוצאות מאד עסיסיות מבפנים וזה תענוג.
לאכול כמה דקות לאחר הטיגון ולא לשמור.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון