הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלסלות פטריות שמפיניון- רצוי כמה שיותר גדולות
150 גר' צנוברים או אגוזי מלך קצוצים גס
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
שמן לטיגון
פירורי לחם וביצה טרופה לטיגון
מי שמעוניין לשדרג למילוי חלבי ניתן להוסיף 150 גר' בולגרית/פטה מפוררת, בזמן הכנת המילוי במחבת.
אופן ההכנה
לפני ההכנה מומלץ תחילה ל"נגב" את הפטריות או לקלף מעט במקום לשטוף.
להפריד את הגבעולים- בלחיצה עדינה הם ממש מתנתקים, אין צורך לחתוך, וכך נשארת כיפת הפטרייה שלמה.
לטגן בצל עד הזהבה קלה, לקצוץ את גבעולי הפטריות ולהוסיף לבצל, להוסיף מלח, פלפלף אגוז מוסקט וצנוברים/אגוזים ולטגן עוד מספר דקות.
במחבת נפרדת מחממים שמן לטיגון ה"כיפות" טובלים כל כיפה בביצה ופירורי לחם רק את הצד החיצוני- "גב הפטרייה" וכך גם מטגנים, רק עד הזהבה קלה לא יותר מידי. מטגנים רק צד אחד לא להפוך! הפטרייה תאבד את צורתה. מסדרים על נייר סופג.
מסדרים על תבנית אפייה את הפטריות ,ממלאים במלית שטיגנו בנדיבות ואופים בחום בינוני 10-15 דק'.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
