חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילו ממולא בעלי גפן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מיוחדת - פילו עם מלוי גבינה, מנגולד, עלי גפן ופסטוקים.
פילו ממולא בעלי גפן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מיוחדת - פילו עם מלוי גבינה, מנגולד, עלי גפן ופסטוקים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פילו
200 גרם עלי גפן, משומרים וקצוצים גס
מעט שמן זית
1 חבילה מנגולד קצוץ גס
מלח ופלפל לבן
200 גרם גבינת "ריקוטה"
1 כוס פיסטוק שבור
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
שוטפים את עלי הגפן במים רותחים, משרים כ-20 דקות ומסננים.
מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים עלי גפן, מנגולד, מלח, פלפל ומאדים בעדינות כ-10 דקות.
מכסים ומבשלים על אש קטנה מאד כ-30 דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה והפיסטוק, מתבלים ומעבירים למסננת, דוחסים כדי להפטר מעודף הנוזלים ומותירים לטפטף עוד כ-20 דקות.
מחממים את תנור האפייה ל-190°c.
ממסים את החמאה, מברישים את עלי הפילו אחד, אחד משני הצדדים בחמאה המומסת ומסדרים בערימה של 3 עלים. חותכים בעדינות בעזרת סכין חדה ל-9 ריבועים.
מניחים שורה מן המילוי בתחתית כל ריבוע פילו. מקפלים כ-2 ס"מ פנימה מכל צד על גבי המילוי ומגלגלים למעין סיגר ממולא. מניחים בתבנית על נייר אפייה. מברישים במעט חמאה מבחוץ ואופים (190°c) במשך 12-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
מגישים חם.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון