הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח
170 גרם אבקת סוכר
5 חלבונים
150 גרם חמאה מומסת
לקציפה: 30 מ"ל דבש
150 מ"ל שמנת מתוקה
לתפוחים: 2 תפוחי גרנד סמית גדולים, שלמים ומגולענים
מעט קינמון טחון
1 מקל קינמון
פרחי מוסקט (משייה)
100 גרם סוכר
מעט מים
1 כוכב אניס
אופן ההכנה
להכנת הפיננסייר מערבבים את כל החומרים היבשים במערבל מזון ומוסיפים לאט את החלבונים. ממיסים את החמאה לקבלת גוון כהה ומוסיפים למעבד המזון. יוצקים את הבלילה לתבנית סיליקון שקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 15 דקות.
להכנת קציפת הדבש מקציפים את השמנת עם הדבש לקבלת קצף יציב.
להכנת התפוחים מקלפים אותם, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות. מבשלים בסיר את הסוכר, המים והתבלינים במך כ-10 דקות. מוסיפים את התפוחים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות.
חותכים את הפיננסייר באמצע וממלאים בקציפת הדבש. מפזרים את התפוחים עם הסירופ מסביב. מקשטים בכוכב אניס ומקל קינמון.
מגיש:
מקור: שף שרית אשכנזי ממסעדת אגאדיר בר בורגר
שתף את המתכון
