הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
½ ק"ג קמח לחם שטיבל 2
1 כף גדושה שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
1 כפית מלח
1 כף סוכר
¼ כוס שמן זית
½1 1 כוסות מים פושרים
תוספות לפיצה:
שמן זית למריחה על הבצק
גבינת "מוצרלה" מפוררת.(כמות לכסוי של הבצק).
גבינת צאן קשה מפוררת.(כמות לכסוי של הבצק).
מספר עלי רוזמרין קצוצים דק.
מספר עלי ריחן קצוצים דק.
מעט מלח גס לפזור על הבצק מלמעלה.
אופן ההכנה
לאחד את כל חומרי הבצק וללוש היטב כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
להניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח כשעה עד שעה וחצי.
בגמר ההתפחה לחלק את הבצק ל- 2. לשטח כל חלק ולהתפיח שוב במשך כ- 30 דקות.
בינתיים לחמם את תנור האפיה ל-220°C .
למרוח את הבצק בשמן זית, לפזר מוצרלה וגבינת צאן קשה, עלי רוזמרין וריחן .
(אפשר לערבב מראש את הגבינות המפוררות והתבלינים, פרט למלח ולפזר באופן אחיד על הבצק) לפזר מעט מלח גס מלמעלה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-220°C במשך כ- 10 דקות, ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה ל-200°C ולהמשיך אפיה.
סה"כ זמן אפיה 15-20 דקות.
לצנן על רשת.
בתאבון.
מגיש:
מקור: שטיבל - מתכונים (עם תיקונים קלים שלי)
שתף את המתכון
