חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיצה ביאנקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאפה שמרים בסגנון איטלקי. הכמויות של התוספות אינן מדודות. הכוונה brלכמות המתאימה לכסוי פני הבצק לפני האפיה. brהשם "פיצה ביאנקה" = "פיצה לבנה", נובע מן העובדה שאין כאן שמוש ברוטב עגבניות.
פיצה ביאנקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאפה שמרים בסגנון איטלקי. הכמויות של התוספות אינן מדודות. הכוונה brלכמות המתאימה לכסוי פני הבצק לפני האפיה. brהשם "פיצה ביאנקה" = "פיצה לבנה", נובע מן העובדה שאין כאן שמוש ברוטב עגבניות.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
½ ק"ג קמח לחם – שטיבל 2
1 כף גדושה שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
1 כפית מלח
1 כף סוכר
¼ כוס שמן זית
½1 – 1 כוסות מים פושרים
תוספות לפיצה:
שמן זית למריחה על הבצק
גבינת "מוצרלה" מפוררת.(כמות לכסוי של הבצק).
גבינת צאן קשה מפוררת.(כמות לכסוי של הבצק).
מספר עלי רוזמרין קצוצים דק.
מספר עלי ריחן קצוצים דק.
מעט מלח גס לפזור על הבצק מלמעלה.
אופן ההכנה
לאחד את כל חומרי הבצק וללוש היטב כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
להניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח כשעה עד שעה וחצי.
בגמר ההתפחה לחלק את הבצק ל- 2. לשטח כל חלק ולהתפיח שוב במשך כ- 30 דקות.
בינתיים לחמם את תנור האפיה ל-220°C .
למרוח את הבצק בשמן זית, לפזר מוצרלה וגבינת צאן קשה, עלי רוזמרין וריחן .
(אפשר לערבב מראש את הגבינות המפוררות והתבלינים, פרט למלח ולפזר באופן אחיד על הבצק) לפזר מעט מלח גס מלמעלה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-220°C במשך כ- 10 דקות, ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה ל-200°C ולהמשיך אפיה.
סה"כ זמן אפיה 15-20 דקות.
לצנן על רשת.
בתאבון.
מגיש: amitsur
מקור: שטיבל - מתכונים (עם תיקונים קלים שלי)
שתף את המתכון