הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
שקית שמרית
1/2 כוס שמן
כף סוכר
מלח
כ 2 כוסות מים פושרים
לרוטב:
2 בצלים גדולים פרוסים דק
2 כפות אורגנו יבש
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
לפני הכנת הבצק מכינים את הרוטב.מערבבים את הבצל אם כמות נדיבה של שמן זית(כ1/2 כוס) האורגנו וכף מלח גס בתוך כלי אטום ומכניסים למקרר ל שעתיים.בזמן שהבצל נמצא במקרר הוא מתרכך ועובר תהליך של בישול.
להכנת הבצק מערבבים את כל החומרים עד להכנת בצק רך ואלסטי(במידת הצורך להוסיף מים או קמח)לשים אותו מספר דקות בידיים ומניכים אותו בתוך קערה מכוסה במגבת ליד מקום חמים כ45 דקות עד שיכפיל את נפחו.לאחר שהיכפיל את נפחו מחלקים אותו לשלוש ושוב לשים אותו ומניחים אותו שוב ל15 דקות.לאחר מכן מרדדים את הבצק ומפזרים את רוטב הבצל מעל הבצק וכמות נדיבה מוסיפים שמן זית לפי הצורך.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ל 20 דקות.מומלץ ב 5 דקות האחרונות להוציא את הפיצה מהמגש ולהניח מעל רשת בחלק התחתון של התנור על מנת שיצא קריספי.
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
